Posters en logo ↓

Truckracen terug in Nederland!

Waarom Dutch Truck Racing?
Het is een tijdlang stil geweest rondom het truck racen in Nederland. Gezien de truckrace teams graag willen blijven racen op de Nederlands circuits, en in de toekomst mogelijk ook internationaal, is er gezocht naar een oplossing.

Wie en wat is Dutch Truck Racing?

Om het truckracen weer op de kaart te zetten werd Ron Gerritsma bereid gevonden om zich hiervoor in te zetten. Ron is bekend met organiseren aangezien hij al 5 jaar de cordinator van truckracen was. Na een lange periode van overleggen en vergaderen is in september 2016 de vereniging Dutch Truck Racing opgericht.
Met het zoeken naar een aantal enthousiaste vrijwilligers is het bestuur van Dutch Truckracing samengesteld.

Wie is Dutch Truck Racing?

Bestuur: Leon de Wit, John van Dieten, Jeroen Salverda & Ron Gerritsma
Leden: alle race teams
Vrijwilligers en sponsoren: waar een vereniging niet buiten kan!

Wat is Dutch Truck racing?

Dutch Truck Racing is een vereniging die zich inzet voor haar leden. We willen voor de teams races organiseren zodat de mastodonten van de weg weer te bewonderen zijn op de circuits. Wij werken kosten neutraal en hebben geen winst model.

De vereniging Dutch Truck Racing is te volgen op deze website en ook via social-media waaronder facebook.

Doel van Dutch Truck Racing

Het doel van de vereniging is om vanaf 2017 een tweetal races te organiseren op circuitpark Zandvoort. Dit zijn de Paas-races en de finale-races in oktober. Men ziet de racetrucks graag terugkomen in het programma!

In de toekomst hopen we meer races te kunnen organiseren op verschillende circuits in Nederland, en ook daar buiten. Bijvoorbeeld op; Assen, Nrburgring(D) en Zolder(B).
Zo mogelijk willen we ook buitenlandse teams uitnodigen.

Tijdens het Truckstar festival in Assen zullen de trucks ook weer present zijn. Hier zullen zij weer een paar spectaculaire demonstraties geven!
- Achtervolging
- Go and stop + slalom
- Drag- & start
- Start-explosion

Voor het promoten van de truckraces van onze vereniging zullen wij aanwezig zijn op diverse beurzen.

Promotie en programma

Voorlopig programma 2017

- De Paas-races circuitpark Zandvoort op 15 & 16 april 2017
- De Mittelrheincup op de Nurburgring van 30 juni t/m 1 juli 2017
- Truckstar-festival in Assen 29 & 30 juli 2017
- De Finale races op circuitpark Zandvoort in oktober 2017

Facts and figures raceprogramma

- De Paas of Pinksterraces en de finaleraces in oktober worden bezocht door +/-15000 20000 bezoekers. Er wordt gereden in een programma samen met de Suzuki Swift Cup, Porsche Cup en vele andere attractieve competities.
- Bij de Mittelrheincup, met 140.000-160.000 bezoekers, rijden we in het voorprogramma van de Europees FIA truck Grand-Prix.
- Truckstar-festival, waar 50.000-60.000 bezoekers komen, organiseren wij diverse truckrace acts.
- Circuit Zolder in Belgi telt zon 70.000-80.000 bezoekers, en rijden wij in het voorprogramma van het FIA truck Grand-Prix.

Alle raceteams hebben zelf ook sponsoren maar door het steunen van onze vereniging D.T.R. steunt u alle raceteams!

Kostenindicatie
Een truckrace team heeft een behoorlijk sponsorbudget nodig, iets wat zij zelf moeten regelen. Hiervan wordt ook het inschrijfgeld voor races betaald.

Circuitkosten kunnen variren tussen 15000,- en 22000,-

Deze kosten moeten door de vereniging betaald worden, daarom is de wens om door te groeien naar 20 trucks of meer. Zodat de deelname kosten per team hierdoor minder worden.

Wij zoeken als Dutch Truck Racing sponsoren die de vereniging willen steunen zodat wij de organisatie kunnen uitvoeren.

Wij hopen dat u een goed beeld heeft gekregen van deze prachtige sport.
Voor vragen en aanvullende informatie staan wij u graag te woord.

Kampioenschap beslist in spectaculaire truckraces

Op Circuit Zandvoort is dit weekend volop gestreden om belangrijke kampioenschapspunten tijdens de Finaleraces. Op beide dagen werden bezoekers getrakteerd op mooie en spannende wedstrijden met racetrucks, snelle toerwagens en boeiende klassiekers.

De hoofdrol bij de Finaleraces werd vertolkt door Dutch Truck Racing. De brullende racetrucks maakten in alle vier de wedstrijden er een fraai schouwspel van, waarbij vooral de starts voor veel vuurwerk zorgden. Het werd vooral het weekend van Cees Zandbergen in zijn Rainbow Warrior Scania T124. De eerste wedstrijd, verreden in natte omstandigheden, werd gewonnen door Zandbergen. De rijder profiteerde van technische problemen van zijn tegenstander Heinz-Werner Lenz (D) met de Mercedes. Frans Smit eindigde met zijn Scania T112 op plaats twee, voor nieuwkomer Clemens Hecker. In de tweede wedstrijd waren de problemen voor kampioenskandidaat Lenz nog altijd niet voorbij. Dit resulteerde in een lege startplek. Zandbergen werd opnieuw als winnaar afgevlagd, voor Smit. Ferry van Drunen kwam met zijn Scania als derde over de finish.

Op zondag verscheen Lenz met een andere Mercedes truck aan de start. Vanwege deze wissel moest hij achteraan op de grid starten. Uiteindelijk wist de Duitser zich naar de derde plaats te vechten. Zandbergen won de ook de derde wedstrijd. Smit werd ondanks een startincident, waarbij de racetruck schade opliep in de Tarzanbocht, toch nog als tweede geklasseerd. De afsluitende vierde race beloofde opnieuw spectaculair te worden. Een spannende startfase bracht Lenz, vanuit positie drie, uiteindelijk aan de leiding, maar door een drive through penalty viel hij terug naar de derde stek. In de laatste ronde van de wedstrijd wist Lenz zich toch nog naast de racetruck van Frans Smit te positioneren, maar bij het aanremmen van de Hans Ernst Bocht raakte de Duitser in de spin, waardoor Smit uiteindelijk als tweede werd geklasseerd, voor Lenz. Winnaar van de vierde wedstrijd was, hoe kan het ook anders, Cees Zandbergen. Het leverde hem het kampioenschap op.

Behalve trucks reden ook toerwagens, GT wagens en historische racewagens hun laatste wedstrijden van het seizoen. De uitslagen van de overige Finaleraces kunt vinden op: http://raceresults.nu.

Met het vallen van de laatste finishvlag bij de Finaleraces is de kalender van Circuit Zandvoort dit jaar nog niet ten einde. Op het programma staan nog de afsluitende wedstrijden van de DNRT (14 en 15 oktober). Op zaterdag 18 november zal het Winter Endurance Kampioenschap (WEK) 2017-2018 van start gaan met de Zandvoort 500.

Artikel geplaatst met toestemming van Gillis Kok, van het Zandvoorste Courant
Foto van Chris Schotanus


Het artikel als PDF downloaden

Pers downloads en info

Deel & like!

ADMIN