Cesky Trucker
Truckpromotion team Cesky
Het promotie team van Cesky Trucker was ook aanwezig. Op Instagram kan men ze vinden als world_truck_racing_promotion. Ps: Perry Supercars links in beeld (onze videoman)
Circuit Zolder 2018
Dutch Truck Racing Championship - September 2018 - Podium race 3
Dutch Truck Racing Championship
Podium Race 3

1. Stuart Oliver
2. Clemens Hecker
3. Cees Zandbergen
Circuit Zolder 2018
1.Stuart Oliver, 2.Martin Gibson, 3.Cees Zandbergen - Winnaars van truckrace 1 - Dutch Truck Racing
Dutch Truck Racing Championship
Podium Race 1 & 2

1. Stuart Oliver
2. Martin Gibson
3. Cees Zandbergen
Racedag 2 - Circuit Zolder
Startgrid Truckrace 3 - Dutch Truck Racing - 2018, Circuit Zolder
Ondanks een nacht hard werken bleek de racetruck van Werner Lenz (SL Racing) te zeer beschadigd te zijn. Alle overige deelnemers konden een tijd zetten voor Race 3 tijdens de Timed Practice. In Race 3 was de Engelsman Stuart Oliver wederom erg sterk. Martin Gibson kwam met problemen de pit in, maar reed later nog 2 rondes mee. Cees Zandbergen(Rainbow Warrior) en Clemens Hecker benutten elk stukje asfalt om het gevecht voor positie 2. Uitslag:
1. Stuart Oliver
2. Clemens Hecker
3. Cees Zandbergen

Race 4 werd een zeer speciale race. Ook deze laatste race startte volgens Reversed Grit. Stuart Oliver walste zich door het deelnemers veld en lapte zelfs nog een paar deelnemers. Cees Zandbergen had deze keer moeite om zijn racetruck naar voren te krijgen, waardoor Luke Garret, die een zeer sterke race reed kans kreeg voor het podium.
De race werd 2 rondes voor tijd afgevlagd. Dit alles was met Circuit Zolder wedstrijdleiding bekokstoofd. Tijdens de uitrij ronde werd Jan van Holland even tegengehouden. De overige racetrucks konden doorrijden en zich opstellen aan beide zijden van de baan, voor de finish, om zo Jan uitgeleide te doen. Dit was de laatste race voor de racetruck Ome Wout. Na 38 jaar stopt het racingteam met wedstrijden rijden. De racetruck wordt in hun eigen museum neergezet.
De laatste uitslagen en de eindstand van het kampioenschap volgen zeer binnenkort.
Sebastien Delchambre
SD Truckracing - Sebastien Delchambre
Onze Belgische deelnemer bleek ongekend populair op Circuit Zolder te zijn. Menige Belg kwam speciaal voor Sebastien.
Racedag 1 op circuit Zolder
Dutch Truck Racing - Circuit Zolder 2018
Na de vrije trainingen op vrijdag, waarbij de truck van Werner Lenz, veel schade heeft opgelopen, zijn de teams druk bezig met de voorbereidingen voor de kwalificaties en races voor zaterdag. Het team hoopt zondag weer mee te kunnen doen. De sfeer in het paddock is opgewekt en de zon maakt er een prachtige dag van.
Circuit Zolder heeft een aantal rechte stukken waar de trucks voluit tot 160 km per uur gaan gevolgd door haakse bochten, een racebaan die zwaar, de remmen belast. Nimda Kraal kent dit circuit nog, maar ‘Het is al even geleden’. Team Ome Wout staat met een dubbel gevoel in de paddock. Vol enthousiasme wordt er voorbereid voor de kwalificatie, ook al is dit een van de laatste keren.
Er zijn 14 teams present en op het paddock is elke meter ruimte benut. Zo zijn uit Engeland Luke Garret, Stuart Oliver en Martin Gibson present. En Cees Zandbergen, Frans Smit, Rodi Smit, Jan van Holland, Nimda Kraal, Werner Lenz, Bjorn Tijhuis, Dirk Behnke en de Belgische rijder Sebastien Delchambre aanwezig. Helaas hebben Racingteam van Drunen en John Powell zich moeten afmelden.

Race 1: Tijdens de eerste race in de eerste ronde scheurde het rubber van de velg rechtsachter, maar Ome Wout’s racetruck had er weinig last van, dus Jan bleef doorrijden. De 2 trucks van Oliver en Gibson zijn zeer sterk en zij behaalden plaats 1 en 2. Plek 3 is binnengehaald door Cees Zandbergen.
Race 2: We starten met reversed grit. De winnaars van race 1 beginnen achteraan. Tijdens de race wordt er meerdere malen ingehaald, volop gestreden in het middenveld. En vecht Clemens Hecker met Zandbergen voor positie 3 en 4. Ook nu winnen Oliver, Gibson en Zandbergen. Ze wisten zich naar voren te vechten en behaalden de winst.

Meer op Facebook
Allemaal naar Zolder
Truckracen op Zolder (Be) - 15 & 16 september 2018
Artikel van PeWi. Heb je tijd op 15 & 16 September? Bij de zuiderburen op Zolder!
Truckstar 2018
Truckstar Festival 2018 - truckracers uitreiking
Drag & Start:

1. Erwin Kleinnagelvoort
2. Werner Lenz
3. Frans Smit
RTV Drenthe - verslag
Truckstar 2018
Truckstar Festival 2018 - achtervolging racetrucks winnaars
Achtervolging:

1. Werner Lenz
2. Erwin Kleinnagelvoort
3.Clemens Hecker.
Truckstar 2018
Go & Stop

1. Nimda Kraal
2. Werner Lenz
3. Bjorn Tijhuis.
Komend weekend: Truckstar Festival 2018
Het jaarlijkse Truckstar festival is dit jaar op 28 & 29 Juli. Naast alle overige trucks, zullen ook de racetrucks zich weer laten zien tijdens de Dragstart, Slalom en Go & Stop en de achtervolging. Spektakel genoeg dus!
RTV Drenthe - verslag
ADAC Mittelrhein Cup 2018
Nurburgring 2019
Een zonovergoten weekend tijdens de ADAC Mittelrhein Cup op de Nürburgring. Zo’n mooi evenement smaakt naar meer. De datums voor 2019 is al bekend. Schrijf maar in je agenda: 19 t/m 21 juli 2019. Meer info zie: ADAC Mittelrhein Cup 2019
Foto’s
Onze teams gaan ook naar de Nürburgring
Truck Grand Prix (D) - 29 juni t/m 1juli 2018
Van 29 juni t/m 1 juli rijden een deel van onze teams mee in de ADAC Mittelrhein Cup, die tijdens de 3 daagse Truck Grand Prix op de Nürburgring gehouden wordt. Dit goed bezochte festival biedt naast de races vele extra’s, zoals een diverse bandoptredens in het avondprogramma en een spetterende vuurwerkshow ter afsluiting op zondagavond.
Voor meer informatie kun je terecht bij de Truck Grand Prix Website. Informatie over entreeprijzen vind je op de site van de Nürburgring

Zo hebben Rainbow Warrior Truck Racing, Racing Team Ome Wout, Blackjack Truckracing, EK Truck Racing, The Flying Dutchman en Hecker Racing bevestigd dat ze deelnemen aan de ADAC Mittelrhein Cup.


Regen, regen, en nog meer ... regen
Regenraces op Zandvoort voor Dutch Truck Racing
Het Dutch Truck Racing Championship kon niet slechter starten voor coureurs en teams. Zo meld de spaanse website van supertrucksport.com. En die heeft wel een punt. Wat hebben we veel regen hebben gehad tijdens The Trophy of the Dunes!
Supertrucksport
Stand in het kampioenschap
Winnaars van het eerste raceweekend Dutch Truck Racing  2018: Erwin Kleinnagelvoort, Ray Coleman & Cees Zandbergen
Alle punten zijn geteld van het eerste raceweekend van ons kampioenschap van 2018.
De hoogste scores zijn behaald door

op nummer 1: Ray Coleman van LRS Racing met 120 punten
op nummer 2 staat Erwin Kleinnagelvoort van EK Racing met 116 punten
nummer 3 is Cees Zandbergen met Rainbow Warrior Racing met 101 punten


Alle deelnemers en hun positie kun je bekijken op:
Posities in het kampioenschap
4e race eindigt achter safetytruck
Door de vele regen is de laatste race na een paar rondes al beslist. Erwin Kleinnagelvoort wist Ray Coleman te verrassen en pakte de koppositie, gevolgd door Cees Zandbergen en Werner Lenz. Door het van de baan af raken van een van de deelnemers moest de pacetruck het veld opvangen. Door te weinig tijd was er geen herstart en werden zo positie 1 t/m 3 bepaald.

Beelden in de video zijn van race 2
Heb je dit al gezien?
Lichtkrant reclame langs 4 snelweg knooppunten in Nederland
We vragen je aandacht, ook langs de weg! Deze week wordt er op 4 knooppunten in Nederland reclame gemaakt voor de races op Zandvoort. Heb jij het al gezien? Kijk op Facebook voor de prijsvraag: Deel & like onze facebook pagina en geef minimaal drie van de vier plaatsnamen op waar je onze reclame ziet en maak kans op twee vrij-kaarten voor de "Trophy of the Dunes"
Facebook
Het deelnemersveld
Testdag op Zandvoort 2018
collage foto testdag 2018 met racetrucks op Zandvoort
Voor de races in april zijn er testen gedaan op circuit Zandvoort om het geluidsnivo te meten. Doelstelling is om per racetruck onder de 95 decibel te blijven.
Zandvoort geluidstesten met racetrucks
28-03-2018 | Voor Truckraceteam Flying Dutchman en Clemens Hecker meteen een racetruck testdag, en voor Cees Zandbergen en Frans Smit om de racetruck van Rainbow Warrior Truck Racing eens goed aan de tand te voelen. Het geluidsnivo werd gemeten en er werden eventueel aanpassingen gemaakt. Doelstelling: ruim onder de 95dB uit te komen. Dit werd bereikt door de positie van de uitlaat aan te passen of door een demper te monteren. Racing Team Ome Wout krijgt een dikverdiend compliment! Door hun inspanningen bleek (tegen verwachtingen van iedereen in) dat hun Detroit Diesel het laagste geluidsnivo had.
Racing tijden bekijken
De race tijden, posities en details van de Trophy of the Dunes, kun je bekijken op:
Live timing - Race results
Racetruck Clemens Hecker
Scania racetruck - Clemens Hecker
De nieuwe MAN racetruck van Clemens Hecker met een nieuwe kleurcombinatie. Ook helemaal startklaar om te gaan racen!
Racetruck Flying Dutchman
De racetruck van The Flying Dutchman
De racetruck van The Flying Dutchman is gereed. Dit team staat al helemaal klaar voor de komende races op Zandvoort
Nimda Kraal is terug!
Nimda Kraal koopt de racetruck van Marco Donk
Nimda Kraal heeft de racetruck van Marco Donk gekocht. De planning van Nimda is op dit moment dat hij verwacht in het najaar mee gaat racen in het kampioenschap. Eerst moet de truck aangepast worden aan de wensen van Kraal Racing. Nimda is geen onbekende op het racecircuit. Zo was hij op menig truckrace evenement zelf aktief deelnemer.
Truck GP - Assen 2006
In het nieuws
Truckracing artikel 2018
Een leuk artikel met een aankondiging voor de Trophy of the Dunes op 28 & 29 April
Online nieuws - Alkmaars Dagblad
Poster Dutch Truck Racing
Bewaar, deel, stuur door en vertel al je vrienden! Binnenkort weer op Zandvoort; strijdende racetrucks, die punten binnen halen voor het kampioenschap van Dutch Truck Racing en vooral veel plezier hebben in het racen!
A3-Poster 28 & 29 April 2018
Terugblik op finale races
Geen eerste race door crash Werner Lenz
De kwalificatie werd door de heftige regenbui een ware glijpartij over het circuit. Een aantal racetrucks belandden in de grindbak. Enkele wisten hieruit te ontsnappen en konden verder. Gelukkig was er voldoende tijd voor de rest, om voor de eerste race, de nodige reparaties uit te voeren.

Om 16:10 startte de race achter de pacetruck van Krommenhoek, echter ging het meteen al mis na de Tarzanbocht. 3 trucks naast elkaar, beetje duwen en trekken en Werner Lenz kreeg een tik. Door zijn vaart belandde hij op zijn zijkant naast de baan. Hierdoor werd de rest van de tijd uitgereden achter de pacetruck. Werner verwacht zelf, dat hij morgen weer aan de start aanwezig is.
Blackjack Truckracing is terug!
Black Jack Truckracing - Scania racetruck
Het Black Jack Truck Racing Team is terug en gaat nu met een Scania racen. Het team heeft deze mooie racetruck van Clemens Hecker gekocht. Het team is altijd erg competitief en we zijn dan ook zeer benieuwd hoe Rody met deze racetruck in 2018 het gaat doen!
Dirk Behnke
Dirck Behnke - officieel bij Dutch Truck Racing
We hebben tijdens de finale races Dirk al zien racen in de groene Mercedes van team Lenz. Hij heeft toen met succes de eerste race gereden. Nadat Werner de truck vroeg wegens het uitvallen van zijn eigen racetruck, deed Dirk een stapje terug. Dit jaar is Dirk ook weer van de partij en nu als officieel Dutch Truck Racing rijder.
Deelnemende raceteams
Nieuwsbrief Nr. 3
Deze nieuwsbrief (.pdf) bevat onder andere een verslag van de finaleraces en het programma voor 2018.
Nieuwsbrief Nr. 3
ADAC Mittelrhein Cup
Mittelrhein Cup - Truck racing 2017
Nog 1 week en dan start de ADAC Mittelrhein Cup 2018. Dutch Truck Racing zal vertegenwoordigd zijn door de aanwezige bestuursleden en onze leden, de raceteams!
Agenda 2018
Nederlandse media 2017
Truckracing finale 2017 - Zandvoort
Diverse websites en media besteedden aandacht aan onze finale truckraces op Zandvoort. Onder andere Autosport Nu en het Alkmaars Dagblad.
Nog een mooi artikel kun je lezen op de website van:
No Speed Limits artikel
De Kampioenen 2017 !!!
Kampioenen van 2017 - Cees Zandbergen, Frans Smit en Werner Lenz
We feliciteren de winnaar van 2017: Cees Zandbergen en zijn Rainbow Warrior Truck Racing team!

De tweede plaats is voor Frans Smit en de derde plaats is voor Werner Lenz

Overzicht van de punten behaald in het kampioenschap 2017
Imponerende pacetruck van Krommenhoek
Pacetruck van de firma Krommernhoek
Deze zeer hoge gele Scania leidde het deelnemersveld in de opwarmronde over het circuit Zandvoort 2018. Wat een imponerend gezicht!
Krommenhoek is onze hoofdsponsor 2018
Familie Krommenhoek en het bestuur van Dutch Truck Racing
Met genoegen en trots presenteren we in ook 2018 de firma Krommenhoek als onze hoofdsponsor.
Uitslagen zondag 8-10-2017
Race 4 - 08-10-2017 - Dutch Truck Racing
Race 3:
1. Cees Zandbergen
2. Frans Smit
3. Werner Lenz

Race 4:
1. Cees Zandbergen
2. Frans Smit
3. Werner Lenz
Uitslagen zaterdag 7-10-2017
Dutch Truck Racing winners race 07-10-2017
Race 1:
1. Cees Zandbergen
2. Frans Smit
3. Clemens Hecker

Race 2:
1. Cees Zandbergen
2. Frans Smit
3. Ferry van Drunen
Nieuwsbrief nr. 2
Gebeurt er nog wel wat? Jazeker! Met onze nieuwsbrief brengen we meer achtergrond informatie over de teams en de vereniging.
Nieuwsbrief 2
Nieuwe deelnemer Hecker
Racetruck Scania
Sommige mensen hebben Clemens Hecker met zijn Scania racetruck al op de Nürburgring en/of Assen in actie gezien. De competatieve racetruck was voorheen van Mikael Johansson. Zal Clemens en deze racetruck in de prijzen racen op Zandvoort?
Racetrucks op Assen
Video impressie van het onderdeel Achtervolging op het Truckstar Festival
Flying Dutchman
Volvo F12 racetruck
Rodi Smit (Blackjack Truckracing) stopt (voorlopig) met truckracen. Hij heeft de Volvo F12 verkocht aan Willem Breedijk. Met Truckracingteam Flying Dutchman is de Volvo er toch bij op 7 & 8 oktober op Zandvoort.
Het was weer top!
Truckracers op het podium tijdens het Truckstar Festival - 2017
Het was weer een geslaagd weekend. Tijdens drie onderdelen waren de truckracers weer in actie op het Truckstar Festival. De uitslag voor Go & Stop:
1. Frans Smit
2. Marco Donk
3. Erwin Kleinnagelvoort

Achtervolging:
1. Cees Zandbergen
2. Frans Smit
3. Rian van Koeveringe

Racetrucks Drag & Start Explosion
1. Erwin Kleinnagelvoort
2. Cees Zandbergen
3. Ferry van Drunen


Verslag van Truckstar
Wij waren ook op TT Assen
Dutch Truck Racing billboard
Niet te missen! De aankondiging voor de finale truckraces 2017 van het Dutch Truck Racing Championship op 7 & 8 oktober op Zandvoort.
Truckstar Festival 2017
Truck piramide Zandbergen
De eerste truckopstelling staat klaar. Een piramide van trucks, het is een fraai plaatje!
Truckstar Festival 2017
De eerste nieuwsbrief van Dutch Truck Racing!
Gebeurt er nog wel wat? Jazeker! Met onze nieuwsbrief brengen we meer achtergrond informatie over de teams en de vereniging.
Nieuwsbrief Juli 2017
Truckstar Festival 2017
Ook dit jaar zijn de racetrucks, hun teams en vrienden, familie en fans weer te vinden op TT Assen. Het is weer tijd voor het altijd gezellige, bordevolle programma van het nog altijd zo populiare Truckstar Festival. Dit drukbezochte festival vindt plaats op 29 & 30 juli. Voor meer informatie kun je bij Truckstar Festival website kijken!
Scoreboard na Paasraces
Werner Lenz, Cees Zandbergen en Erwin Kleinnagelvoort, winnaars van de paasraces -2017
De uitslagen na Paasraces kunt u via pdf bekijken.
Voorlopige stand
Zon en regen zorgde voor een mooi kampioenschap
Regen tijdens tweede truckrace
Als eerste feliciteren wij Björn Tijhuis, Ferry van Drunen en Sébastien Lechambre met hun eerste officiele deelname aan het truckracen. Björn heeft in januari zijn racelicentie behaald, maar is een bekende van vele Truckstar Festival bezoekers. De teams hebben hard gewerkt om alles rond te krijgen voor de Paasraces en de bezoekers werden getrakteerd op een mooi deelnemersveld.

Na de testdag op vrijdag konden de teams nog het een en ander aan de auto tunen, voordat er op zaterdag gekwalificeerd werd voor de eerste opstelplaats voor de race.

Met de eerste race op zaterdagmiddag werd de opwarmronde over het circuit door de pace-truck van Vlastuin voorgegaan. In deze race waren er spannende gevechten te zien tussen o.a. Erwin Kleinnagelvoort en Cees Zandbergen. Ook Jan van Holland en Rian van Koeveringe hadden een spannend gevecht voor punten en een positie. Telkens op het rechte stuk voor de Tarzanbocht werd het voor Rian alle zeilen bijzetten om Jan naast en achter zich te houden. En een speciale vermelding voor Sébastien Delchambre omdat hij in een gehuurde racetruck voor het eerst deelnam aan het truckracen, waarbij hij in elke gereden ronde, zichzelf wist te verbeteren.

Voor race 2 en race 3, op zondag eerste paasdag, is onze hoofdsponsor, de firma Krommenhoek met hun prachtige Scania - S als pace-truck voor het deelnemersveld in de opwarmronde de natte baan op gegaan. Race 2 zorgde voor spektakel door de regenbuien, waardoor het lastig bleek om de racetruck tussen de witte lijnen te houden. Enkele deelnemers waaronder Frans Smit, Marco Donk, Björn Tijhuis, Rian van Koeveringe en Cees Zandbergen moesten alle zeilen bijzetten om hun tijden nog te optimaliseren, nadat zij het grind wat dichterbij geïnspecteerd hadden.

Werner Lenz wist met zijn krachtige racetruck het deelnemersveld te domineren, maar moest wel degelijk Erwin Kleinnagelvoort en Cees Zandbergen achter zich zien te houden.

Tijdens race 3 waren de rijders meer bekend met het natte asfalt. Bij de start van de heat wist Cees Zandbergen de Mercedes van Werner Lenz nog achter zich te houden, maar uiteindelijk moest hij toch genoegen nemen met een tweede plek. Frans Smit wist zich goed door het deelnemersveld te werken om toch weer naar voren toe te rijden. Achterin het veld waren Rian van Koeveringe en Ferry van Drunen stuivertje aan het wisselen en hielden het tot de laatste ronde vol. Er werden meerdere drive-through penalty’s gegeven wegens het rijden buiten de witte lijnen of net iets te hard gereden, waardoor het veld uiteindelijk iets te vroeg werd afgevlagd. Frans Smit behaalde mede daardoor voor race 3, de eerste positie.

Het eerste podium voor de Dutch Truck Racing Championship 2017 is:
1. Werner Lenz
2. Cees Zandbergen
3. Erwin Kleinnagelvoort

Wij willen graag alle teams en rijders bedanken voor een zeer geslaagd weekend.
Dit alles was mogelijk door onze sponsoren, onze crew en de medewerking van circuit Zandvoort, de marshalls en alle medewerkers.
Video’s Paasraces 2017
Truckracing 16-04-2017 - Dutch Truck Racing Championship
We hebben een aantal video’s ontvangen, welke wij op You Tube mochten plaatsen. Binnenkort ontvangen we meer van AltaCamera, die o.a. met een drone fantastische beelden gemaakt hebben. Hou ons You Tube kanaal in de gaten!
Naar You Tube
Truckracing op RTV NH
Heb je de paasraces gemist? Dan is het nog even wachten, maar schrijf het alvast in de agenda. Op 7 & 8 oktober 2017 rijden we weer op Zandvoort!
Voorlopige stand van de teams
Paasraces 2017
Wij willen graag alle teams en rijders bedanken voor een zeer geslaagd weekend. De paasraces waren mede mogelijk door onze hoofdsponsor Krommenhoek, alle sponsoren en de medewerking van circuit Zandvoort met hun marshalls en medewerkers.

Paasraces verslag
Wilt u nog meer van het evenement bekijken, kijk dan op onze facebook pagina.
Overzicht van de behaalde punten per team
Eerste podium 2017
Eerste Dutch Truck Racing podium 2017 - met Werner Lenz, Erwin Kleinnagelvoort en Cees Zandbergen
Op het winderige maar zonnige circuit Zandvoort is 15 april de eerste officiële race gehouden met als winnaars op 1. Werner Lenz, 2. Erwin Kleinnagelvoort en op 3 Cees Zandbergen. De snelste ronde is van Erwin met 2.22.069 op het 4320 mtr lange circuit.
Poster Paas races
Poster Paasraces 2017 - Dutch Truck Racing
De Paas races! Het eerste raceweekend voor de Dutch Truck Racing Championship. Op zaterdag 15 & zondag 16 april 2017 op het Circuit Park Zandvoort. Het tijdschema is nog niet bekend, maar vanaf 9:00 staan de teams klaar voor de training en kwalificatie. Houdt onze website in de gaten!
Poster downloaden
Het promotieteam
Ron, John en Leon; bestuursleden op promotie toer
Bij de stand was het promo-team vertegenwoordigd door Ron, John en Leon (v.l.n.r), die de nieuwsgierige mensen uitleg gaven. Op de achtergrond draaide een aantal filmpjes van truck-races, waar onze leden deel vanuit maakten. Er draaide ook een oud filmpje uit 1982 van het festival op Zandvoort, waarbij Olaf Mol in zijn jonge jaren als voice-over te horen was. Dit sprak menigeen aan.

De uitleg over de Club van 100 werd goed ontvangen, en wij verwelkomen al diverse mensen als lid.
De volgende presentatie is op 17 en 18 december tijdens het MegaTrucksFestival in de Brabanthallen in Den Bosch.

Wij hopen u daar te treffen en als lid te mogen verwelkomen.
Bent U al vriend of clublid?
Racetrucks Team Lenz op Racing Days
Werner Lenz op Racing Days ter promotie van Dutch Truck Racing
Toen Werner Lenz niet met één, maar met twee race-trucks kwam aanrijden was het team compleet. De race-truck van zoon Sasha werd keurig naast onze unit geplaatst en konden mensen een kijkje nemen, en zo mogelijk zelfs even achter het stuur zitten.

Werner heeft in de demo-hal met zijn race-truck, op beide dagen, het publiek op de banken gekregen met zijn show-rondes. Hij maakte zelfs een donut!
Het eerste promotie-weekend van DTR
De promotie stand van Dutch Truckracing met racetruck van Sacha Lenz
Na oprichting van de vereniging in september was het zaak om de bekendheid te vergroten en uitleg te geven waar wij voor staan en wat onze doelstellingen zijn. Nu de website, banners, flyers en persberichten gereed zijn, was het tijd voor onze eerste openbare promotie tijdens de Racing Days in het MECC te Maastricht.

Door het beschikbaar stellen van de promo-stand van Kleijn Trucks uit Vuren, en het vervoer geregeld door Leon de Wit, was onze stand snel op z’n plaats.
Artikel - Transport Online
Mega Trucks Festival
Dutch Truck Racing tijdens het Mega Trucks Festival
We hebben veel mensen gesproken tijdens het promotieweekend in Den Bosch. Wederom een geslaagd evenement, waarbij we het truckracen onder de aandacht konden brengen.
Mega Trucks Festival website
Hoofdsponsor Krommenhoek
Hoofdsponsor Krommenhoek op Assen 2017
Onze hoofdsponsor Krommenhoek Machinery B.V. was ook op het Truckstar Festival.
Krommenhoek - Used equipment & machinery
Brands Hatch 11 - 2016 - Race 3
The Dutch Donkey - Brands Hatch - nov. 2016
B Klasse / Divisie 3
Race 3:
1. Frans Smit
2. Mika Makinen
3.Ryan Colson
9. Marco Donk
Rody Smit - no finish
Brands Hatch nov. 2016 - Race 2
Frans Smit - Truckracing Brands Hatch (nov. 2016)
B Klasse / Divisie 2
Race 2:
1. Frans Smit
2. Paul McCumisky
3. Rody Smit
6. Marco Donk
Brands Hatch nov. 2016
Rody Smit op Brands Hatch
B Klasse / Divisie 2
Race 1:
1. Mika Makinen
2. Rody Smit
3. Frans Smit
5. Marco Donk
Truckracen terug in Nederland!
Truckraces op Zandvoort
Het is een tijdje stil geweest rond het racen met trucks op de Nederlandse circuits. Daar de truckrace teams toch graag op de Nederlandse circuits wilden rijden moest er gezocht worden naar een oplossing. Ron Gerritsma werd hiervoor benaderd. Gezien hij al 5 jaar coördinator van de truckraces was, en een groot netwerk had opgebouwd, bleek hij de aangewezen persoon. Na een lange periode van overleggen met teams, en het zoeken naar enthousiaste vrijwilligers, is in september 2016 de vereniging Dutch Truck Racing (DTR) opgericht. Het doel van de vereniging is om nu voor 2017 truckraces te organiseren tijdens grote evenementen op circuitpark Zandvoort en in de toekomst mogelijk ook op andere circuits. Door deze deelname vormen de mastodonten van de weg weer een spektakel voor een breed publiek, en zullen de trucks de line-up extra kleur geven tijdens een race weekend! De reglementen van de Dutch Truck Racing zijn afgeleid van het Europese FIA reglement en ondergebracht bij de KNAF. Hierdoor is het ook voor niet Nederlandse teams aantrekkelijk om deel te nemen aan de door DTR georganiseerde races.

Zonder sponsoren en donateurs is het erg lastig om deze races te organiseren. Daarom is de vereniging Dutch Truckracing opzoek naar liefhebbers en geïnteresseerden die het truckracen een warm hart toe dragen, en hiervoor een financiële bijdrage willen leveren. Een mooie manier om de vereniging Dutch Truck Racing te ondersteunen is aanmelden voor de club van 100.

Op dit moment zijn we druk bezig met het komende jaar, waar een aantal mooie races en activiteiten op het programma staan zoals de paas races op Zandvoort 15 t/m 17 april, het voorprogramma van de Mittelrhein cup op de Nürburgring en de finale races.

Als u nieuwsgierig bent geworden naar de leden van de vereniging en de trucks, bezoek dan de site van Dutch Truck Racing op het internet. Op deze website (www.dutchtruckracing.nl) en onze facebook-pagina kunt u alle ontwikkelingen rondom het truckracen vinden.


Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen
Met DAF racetruck op de Racing Expo
DAF racetruck - Dutch Truck Racing op Racing Expo
Op 28 & 29 januari staat de stand van Dutch Truck Racing in WTC in Leeuwarden tijdens de Racing Expo dagen. Ook nu kunnen we u veel laten zien en vertellen over het truckracen.

Truckracen terug in Nederland!
Het is een tijdlang stil geweest rondom het truck racen in Nederland. Omdat de truckrace teams graag willen blijven racen op de Nederlands circuits, en in de toekomst mogelijk ook internationaal, is er gezocht naar een oplossing.
Over Dutch Truckracing
Poster Paasraces
Alle voorbereidingen zijn in volle gang. We gaan er een mooi weekend van maken
Bestel je E-tickets bij CPZ
Nürburgring 2016
B-klasse winnaars - Truckrace Nürburgring 2016
Overwinningen in de B-klasse
Zaterdag:
1. Rody Smit
2. Frans Smit
3. Adam Bint

Zondag:
1. Frans Smit
2. Rody Smit
3. Marco Donk


Brands Hatch - British Truck Racing Championship
01-09-2016 | Officiële oprichting
Ron Gerritsma en Leon de Wit namens vereniging Dutch Truckracing bij de notaris
De vereniging Dutch Truck Racing is officieel op 1 september 2016 opgericht. Leon de Wit en Ron Gerritsma hebben getekend voor de verenigingstatuten, welke zijn vastgelegd bij de notaris in Winkel (NH)
Race resultaten bekijken
The Truckracebattle 2015
Via de website raceresults.nu kun je diverse uitslagen tijdens en later bekijken van diverse races. De laatste geregistreerde truckrace op Zandvoort was de Truckrace Battle met de Pasen in 2015. Je kunt daar een pdf bekijken of downloaden om te zien hoe de deelnemers het er toen vanaf brachten.
Raceresults.nu

Deel & like!

ADMIN